Održana 5. sjednica Općinskog vijeća općine Vitez

U srijedu 5. srpnja u dvorani Općinskoga vijeća Vitez održana je peta redovita sjednica OV Vitez na kojoj je bilo sedamnaest točaka dnevnog reda.

 

Prije početka sjednice predstavnica OSCE-a u BiH održala je vijećnicima kratko predavanje gdje ih je informirala o radu, projektima i planiranim aktivnostima Koalicije za borbu protiv mržnje „Razumijevanje“ Vitez koja je neformalna grupa nevladinih organizacija „Svjetlo“, „KUD Vitez“ i „Mladi Romi“.

Uoči rasprave o točkama dnevnoga reda, u ime Kluba vijećnika HDZ-a BiH vijećnici Anto Matić, Nikola Šarić, Nevenka Maros i Stjepan Petrović postavili su vijećnička pitanja.

Predsjednik Kluba vijećnika HDZ BiH Anto Matić tražio je informaciju je li od organa Općine tražena potrebna dokumentacija u svezi otvaranja poduzeća Greta green u Vitezu, te je još jednom naglasio opredsjeljenost HDZ BiH za provođenje javne rasprave o otvaranju navedenog poduzeća uz Vitezu, ali i poštivanje svih zakonom utvrđenih procedura i standarda. Vijećnik Šarić postavio je dva vijećnička pitanja koja su se odnosila na reguliranje prometa u mjestu Novaci (kod semafora), tražeći pri tome da pripadnici MUP-a reguliraju odvijanje prometa kada je visoka frekfencija prometa. U svome drugome pitanju tražio je odgovor zašto se u samome centru, u ljetnom razdoblju, u večernjim satima ne zabrani prolazak motornih vozila u nekoj od ulica čime bi se otvorio slobodan prostor za šetanje i rekreaciju. Također, apelirao na pripadnike MUP-a da u samom središtu općine kontroliraju vozila namjenjena za šumske putove koji proizvode veliku buku.

Nevenka Maros je u svome obraćanju tražila postavljanje ovalnog zrcala u naselju Divjak zbog bolje preglednosti i sigurnosti u prometu, dok je Stjepan Petrović tražio informaciju o utrošku financijskih sredstava na saniranju deponije „Paljike-Hum“ u MZ Bila za razdobolje 2012-2016.

U nastavku sjednice jednoglasno je usvojeno izvješće o izvršenju Proračuna i utrošku proračunske rezerve općine Vitez za razdoblje 01.01-31.03.2017, kao i Plan i program rada JU Radio Vitez te izvješća o radu OO Crvenog križa Vitez, JU Doma zdravlja i JU Radio Viteza.

Točka dnevnog reda vezana za prijedlog rješenja o imenovanju Povjerenstva za provođenje postupka licitacije usvojena je sa 23 glasa za i jednim suzdržanim glasom.

Ovome još dodajemo kako je uoči sjednice Općinskog vijeća Predsjedništvo HDZ BiH Vitez, zajedno s članovima Kluba vijećnika održalo svoje redovite sjednice.

 

 

 

Share

U Vitezu održane Sportske igre Mladeži H…

U Vitezu održane Sportske igre Mladeži HDZ BiH ŽSB

Na Sportsko- rekreacijskom centru „Romari“ u Vitezu u subotu 23. rujna 2017. godine održane su 6. Sportske igre Mladeži HDZ BiH Županije Središnja Bosna. Na ovogodišnjim igrama okupilo se više od...

Read more

Obilježena obljetnica utemeljenja Vitešk…

Obilježena obljetnica utemeljenja Viteške brigade HVO

Svečano, dostojanstveno i skromno predstavnici udruga dragovoljaca i veterana domovinskoga rata Viteza udruženo sa zapovjednicima bojni i satnija, te zapovjedništva, u nedjelju su obilježili dvadeset i šestu obljetnicu utemeljenja Viteške...

Read more

Predsjedništvo OO HDZ BiH Vitez održalo …

Predsjedništvo OO HDZ BiH Vitez održalo sjednicu s Klubom vijećnika

Predsjedništvo Općinskog odbora HDZ BiH Vitez održalo je ovoga tjedna sjednicu koja je bila proširena s članovima Kluba vijećnika, te ravnateljima JU Gradska knjižnica i Dječji vrtić.

Read more