Održana 5. sjednica Općinskog vijeća općine Vitez

U srijedu 5. srpnja u dvorani Općinskoga vijeća Vitez održana je peta redovita sjednica OV Vitez na kojoj je bilo sedamnaest točaka dnevnog reda.

 

Prije početka sjednice predstavnica OSCE-a u BiH održala je vijećnicima kratko predavanje gdje ih je informirala o radu, projektima i planiranim aktivnostima Koalicije za borbu protiv mržnje „Razumijevanje“ Vitez koja je neformalna grupa nevladinih organizacija „Svjetlo“, „KUD Vitez“ i „Mladi Romi“.

Uoči rasprave o točkama dnevnoga reda, u ime Kluba vijećnika HDZ-a BiH vijećnici Anto Matić, Nikola Šarić, Nevenka Maros i Stjepan Petrović postavili su vijećnička pitanja.

Predsjednik Kluba vijećnika HDZ BiH Anto Matić tražio je informaciju je li od organa Općine tražena potrebna dokumentacija u svezi otvaranja poduzeća Greta green u Vitezu, te je još jednom naglasio opredsjeljenost HDZ BiH za provođenje javne rasprave o otvaranju navedenog poduzeća uz Vitezu, ali i poštivanje svih zakonom utvrđenih procedura i standarda. Vijećnik Šarić postavio je dva vijećnička pitanja koja su se odnosila na reguliranje prometa u mjestu Novaci (kod semafora), tražeći pri tome da pripadnici MUP-a reguliraju odvijanje prometa kada je visoka frekfencija prometa. U svome drugome pitanju tražio je odgovor zašto se u samome centru, u ljetnom razdoblju, u večernjim satima ne zabrani prolazak motornih vozila u nekoj od ulica čime bi se otvorio slobodan prostor za šetanje i rekreaciju. Također, apelirao na pripadnike MUP-a da u samom središtu općine kontroliraju vozila namjenjena za šumske putove koji proizvode veliku buku.

Nevenka Maros je u svome obraćanju tražila postavljanje ovalnog zrcala u naselju Divjak zbog bolje preglednosti i sigurnosti u prometu, dok je Stjepan Petrović tražio informaciju o utrošku financijskih sredstava na saniranju deponije „Paljike-Hum“ u MZ Bila za razdobolje 2012-2016.

U nastavku sjednice jednoglasno je usvojeno izvješće o izvršenju Proračuna i utrošku proračunske rezerve općine Vitez za razdoblje 01.01-31.03.2017, kao i Plan i program rada JU Radio Vitez te izvješća o radu OO Crvenog križa Vitez, JU Doma zdravlja i JU Radio Viteza.

Točka dnevnog reda vezana za prijedlog rješenja o imenovanju Povjerenstva za provođenje postupka licitacije usvojena je sa 23 glasa za i jednim suzdržanim glasom.

Ovome još dodajemo kako je uoči sjednice Općinskog vijeća Predsjedništvo HDZ BiH Vitez, zajedno s članovima Kluba vijećnika održalo svoje redovite sjednice.

 

 

 

Share

Spomen na poginule branitelje Starog Vit…

Spomen na poginule branitelje Starog Viteza

U žestokim i krvavim cjelodnevnim borbama za vojnu kontrolu dijelova Staroga Viteza i dijela naselja koje se zove Mahala između pripadnika HVO-a i Armije BiH, 18. srpnja 1993. godine poginulo...

Read more

U Vitezu u tijeku uređenja dijela gradsk…

U Vitezu u tijeku uređenja dijela gradskih površina

Nakon što je proteklog mjeseca u Vitezu izvršena rekonstrukcija fasade na zgradi u ulici fra Grge Martića trenutno su u tijeku radovi na uređenju zgrade kod tržnice, a radi se...

Read more

Sjednica ŽO ZŽ HDZ BiH KKK ŽSB

Sjednica ŽO ZŽ HDZ BiH KKK ŽSB

U prostorijama HDZ BiH Vitez u utorak, 11. srpnja održana je sjednica ŽO HDZ BiH KKK.

Read more