Održana 5. sjednica Općinskog vijeća općine Vitez

U srijedu 5. srpnja u dvorani Općinskoga vijeća Vitez održana je peta redovita sjednica OV Vitez na kojoj je bilo sedamnaest točaka dnevnog reda.

 

Prije početka sjednice predstavnica OSCE-a u BiH održala je vijećnicima kratko predavanje gdje ih je informirala o radu, projektima i planiranim aktivnostima Koalicije za borbu protiv mržnje „Razumijevanje“ Vitez koja je neformalna grupa nevladinih organizacija „Svjetlo“, „KUD Vitez“ i „Mladi Romi“.

Uoči rasprave o točkama dnevnoga reda, u ime Kluba vijećnika HDZ-a BiH vijećnici Anto Matić, Nikola Šarić, Nevenka Maros i Stjepan Petrović postavili su vijećnička pitanja.

Predsjednik Kluba vijećnika HDZ BiH Anto Matić tražio je informaciju je li od organa Općine tražena potrebna dokumentacija u svezi otvaranja poduzeća Greta green u Vitezu, te je još jednom naglasio opredsjeljenost HDZ BiH za provođenje javne rasprave o otvaranju navedenog poduzeća uz Vitezu, ali i poštivanje svih zakonom utvrđenih procedura i standarda. Vijećnik Šarić postavio je dva vijećnička pitanja koja su se odnosila na reguliranje prometa u mjestu Novaci (kod semafora), tražeći pri tome da pripadnici MUP-a reguliraju odvijanje prometa kada je visoka frekfencija prometa. U svome drugome pitanju tražio je odgovor zašto se u samome centru, u ljetnom razdoblju, u večernjim satima ne zabrani prolazak motornih vozila u nekoj od ulica čime bi se otvorio slobodan prostor za šetanje i rekreaciju. Također, apelirao na pripadnike MUP-a da u samom središtu općine kontroliraju vozila namjenjena za šumske putove koji proizvode veliku buku.

Nevenka Maros je u svome obraćanju tražila postavljanje ovalnog zrcala u naselju Divjak zbog bolje preglednosti i sigurnosti u prometu, dok je Stjepan Petrović tražio informaciju o utrošku financijskih sredstava na saniranju deponije „Paljike-Hum“ u MZ Bila za razdobolje 2012-2016.

U nastavku sjednice jednoglasno je usvojeno izvješće o izvršenju Proračuna i utrošku proračunske rezerve općine Vitez za razdoblje 01.01-31.03.2017, kao i Plan i program rada JU Radio Vitez te izvješća o radu OO Crvenog križa Vitez, JU Doma zdravlja i JU Radio Viteza.

Točka dnevnog reda vezana za prijedlog rješenja o imenovanju Povjerenstva za provođenje postupka licitacije usvojena je sa 23 glasa za i jednim suzdržanim glasom.

Ovome još dodajemo kako je uoči sjednice Općinskog vijeća Predsjedništvo HDZ BiH Vitez, zajedno s članovima Kluba vijećnika održalo svoje redovite sjednice.

 

 

 

Share

Obilježena obljetnica smrti Josipa Plavč…

Obilježena obljetnica smrti Josipa Plavčića

Prije 24 godine, u završnim borbama oslobađanja naselja Buhine Kuće u općini Vitez, teško je ranjen zapovjednik III satnije, I bojne Viteške brigade HVO-a, Josip Plavčić Đokac. Dan poslije, 15....

Read more

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Čov…

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Čović održao radni sastanak s OO HDZ BiH Vitez

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine, te Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović u srijedu, 14. veljače 2018. godine boravio je u radnom...

Read more

Predsjednici temeljnih ogranaka na sasta…

Predsjednici temeljnih ogranaka na sastanku s predsjednikom Marjanovićem

U četvrtak, 8. veljače 2018. godine predsjednik OO HDZ BiH Boris Marjanović sa suradnicima održao je redoviti radni sastanak s predsjednicima temeljnih ogranaka OO HDZ BiH Vitez.

Read more