Predsjedništvo OO HDZ BiH Vitez na sastancima s članovima 17 temeljnih ogranaka

Sukladno zaključcima Središnjeg odbora HDZ BiH, ali i Planu i programu rada OO HDZ BiH Vitez Predsjedništvo OO HDZ BiH Vitez, na čelu s predsjednikom Marjanovićem tijekom mjeseca studenog realiziralo je sastanke s predstavnicima 17 izvršnih odbora temeljnih ogranaka Stranke u Vitezu.

 

Kroz ove sastanke vodstvo OO HDZ BiH Vitez razgovaralo je s više od 70 osoba direktno uključenih u rad Općinskog odbora na terenu s ciljem raščlambe urađenog u prvih 11 mjeseci tekuće godine, ali i što bolje pripreme plana aktivnosti za 2018. godinu.

Težišno je razgovarano o aktivnostima na unaprijeđenju komunalnih usluga, poput vodoopskrbe, javne rasvjete, odvoza otpada i čistoće. Izraženo je zadovoljstvo realizacijom određenih projekata kao što je rekonstrukcija puta i nogostupa u dijelu naselja Mošunj, asfaltiranje puteva u Poslovnom centru 96, u Grginom Polju, Dubravici, Šantićima, Gačicama..., te betoniranje puta u Zabilju. Rađene su rekonstrukcije i na pojedinim vodovodima kao na primjer Zabilju. Kada su u pitanju komunalne apelirano je na stanovnike da svoje obveze prema JKP „Vitkom“ i Općini drže urednim jer je to jedan od uvjeta učinkovitosti na ovome polju.

Kada je u pitanju MZ Centar rađeno je na uređenju igrališta ispred Gradske knjižnice i kod autobunog kolodvora, rekonstruiran je dio ulice Hrvatskih branitelja, izrađena pješačka staza od Hrvatskog doma do Srednje škole „Vitez“, a škola je dobila ogradu. Prošren je i parking u ulici Kulina bana u kojoj je izvršeno i popločanje pješačke staze, a asfaltiran je i plato gdje se nalaze garaže zgrade „Vitežanka“. Također, nastavljen je i projekt na energetskoj učinkovitosti stambenih zgrada, te je u partnerstvu s građanima izvršena rekonstrukcija dvije fasade.

Načelnik općine Bošnjak- Matić tijekom svih susreta s predstavnicima TO pozvao je nazočne da se u punoj mjeri uključe u rad lokalne zajednice, kako bi se u narednom razdoblju nastavilo s rješavanjem izazova u radu lokalne zajednice, a nazočne je informirao kako je izabran i prinudni upravitelj stambenih zgrada i to JKP „Vitkom“ te da je odabran izvođač za zimsko održavanje cesta na području Viteza. Također, kazao je kako su u planovima Općine i ostali projekti koji nisu realizirani u 2017. godini, te da je nužno učiniti maksimalan napor kako bi se realizirali u 2018. godini.

Naglašena je i važnost blagovremenog usvajanja proračuna općine Viteza za 2018. godinu kako bi se na vrijeme mogli planirati kapitalni projekti za narednu godinu, te s time u vezi OO HDZ BIH Vitez drži kako Nacrt proračuna treba žurno ići u proceduru s ciljem poštovanja svih rokova. Pozvani su svi dužnosnici iz temeljnih ogranaka na puni angažman, poštivanje svih propisa i sinergijsko djelovanje kako bi se sve predviđeno Planom rada u skorom vremenu i realiziralo.

Share

Održana osma sjednica OO ZŽ HDZ BiH Vite…

Održana osma sjednica OO ZŽ HDZ BiH Vitez" KKK "

U prostorijama OO HDZ BiH Vitez 12. prosinca 2017. godine je održana osma sjednica OO ZŽ HDZ BiH Vitez " Kraljica Katarina Kosača " .

Read more

Peti puta uzastopno Mladež HDZ BiH Vitez…

Peti puta uzastopno Mladež HDZ BiH Vitez organizira dobrotvornu akciju "Božić za svakoga"

Tradicionalna akcija Mladeži HDZ BiH Vitez „Božić za svakoga“ ovoga prosinca dočekala je mali jubilej.

Read more

Hrvati Središnje Bosne pokazali jedinstv…

Hrvati Središnje Bosne pokazali jedinstvo i upalili tisuće svijeća za generala Praljka

Hrvati Središnje Bosne masovno su se okupili u skoro svim općinama ove Županije te mirno, dostojanstveno odali počast preminulom generalu Praljku, pružili podršku ostalim haaškim uznicima te se pomolili za...

Read more