S porukom “Hrvatska je uz vas!”, predsjednica Hrvatske završila posjet Vitezu

Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, posjetom prostorijama budućeg konzularnog odjela Veleposlanstva RH u Vitezu, kojem je prethodio radni ručak s načelnicima i predsjednicima Općinskih vijeća srednjobosanskih općina, okončala je svoj posjet Vitezu i Lašvanskoj dolini.

 

“Vrlo sam zadovoljna posjetom, mislim da smo jučer u Sarajevu imali dobre, kvalitetne i iznimno otvorene razgovore i moramo nastaviti razgovarati, jer dijalog je jedini način kako se mogu riješiti bilo kakva otvorena pitanja i staviti naglasak na pozitivnu dimenziju odnosa, koja bi trebala dominirati između naših dviju država, koje su toliko orijentirane jedna na drugu”, kazala je predsjednica Republike Hrvatske.

“Želja mi je bila saznati kako se danas živi u središnjoj Bosni, ali i čuti priče o napretku ovog dijela BiH. Vidi se napredak, ali osjetno je da ovi krajevi, kao i cijela BiH, kao i sama RH, pate od depopulacije, odlaska mladih ljudi. Na nama je da se stvorimo uvjete za otvaranje novih radnih mjesta, da se stvore socijalni uvjeti koji su potrebni da bi ljudi ostajali ovdje, osjećali optimizam i povjerenje u svoju radnu sredinu i svoju državu i da bi svoju budućnost vidjeli upravo ovdje”, rekla je Grabar Kitarović.

Radni sastanak s s načelnicima i predsjednicima Općinskih vijeća srednjobosanskih općina održan je u Vitezu, u Franšiznom centru BiH, gdje su predsjednicu RH dočekali Tomislav Bošnjak Matić, načelnik općine Vitez i Franjo Rajković, generalni direktor tvrtke Economic.

Share

HDZ BiH krenuo s predstavljanjem kandida…

HDZ BiH krenuo s predstavljanjem kandidata u Vitezu

HDZ BIH u Vitezu zajedno s koalicijskim partnerima u Vitezu predstavio je kandidate za sve razine vlasti u temeljnim ograncima Nadioci i Šantići.

Read more

Posjet OŠ "Bila" i lokacijama …

Posjet OŠ "Bila" i lokacijama gdje su pripadnici OS BiH izvodili inženjerijske radove u Vitezu

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš u srijedu, 12. rujna 2018. godine na poziv ravnatelja Vinka Bošnjaka posjetila je Osnovnu školu „Bila“ u Vitezu, a zatim i lokacije na kojima su...

Read more

Sajević najaktivniji zastupnik u Saboru …

Sajević najaktivniji zastupnik u Saboru ŽSB u protekle četiri godine

Tijekom protekle četiri godine prema podacima Centra civilnih inicijativa (CCI), Ivan Sajević iz Viteza, zastupnik HDZ-a BIH u Saboru SBŽ-a, najaktivniji je zastupnik u ovom najvišem zakonodavnom tijelu u središnjoj...

Read more