S porukom “Hrvatska je uz vas!”, predsjednica Hrvatske završila posjet Vitezu

Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, posjetom prostorijama budućeg konzularnog odjela Veleposlanstva RH u Vitezu, kojem je prethodio radni ručak s načelnicima i predsjednicima Općinskih vijeća srednjobosanskih općina, okončala je svoj posjet Vitezu i Lašvanskoj dolini.

 

“Vrlo sam zadovoljna posjetom, mislim da smo jučer u Sarajevu imali dobre, kvalitetne i iznimno otvorene razgovore i moramo nastaviti razgovarati, jer dijalog je jedini način kako se mogu riješiti bilo kakva otvorena pitanja i staviti naglasak na pozitivnu dimenziju odnosa, koja bi trebala dominirati između naših dviju država, koje su toliko orijentirane jedna na drugu”, kazala je predsjednica Republike Hrvatske.

“Želja mi je bila saznati kako se danas živi u središnjoj Bosni, ali i čuti priče o napretku ovog dijela BiH. Vidi se napredak, ali osjetno je da ovi krajevi, kao i cijela BiH, kao i sama RH, pate od depopulacije, odlaska mladih ljudi. Na nama je da se stvorimo uvjete za otvaranje novih radnih mjesta, da se stvore socijalni uvjeti koji su potrebni da bi ljudi ostajali ovdje, osjećali optimizam i povjerenje u svoju radnu sredinu i svoju državu i da bi svoju budućnost vidjeli upravo ovdje”, rekla je Grabar Kitarović.

Radni sastanak s s načelnicima i predsjednicima Općinskih vijeća srednjobosanskih općina održan je u Vitezu, u Franšiznom centru BiH, gdje su predsjednicu RH dočekali Tomislav Bošnjak Matić, načelnik općine Vitez i Franjo Rajković, generalni direktor tvrtke Economic.

Share

Sjećanje na poginule iz Donje Večeriske

Sjećanje na poginule iz Donje Večeriske

U ponedjeljak, 19. ožujka 2018. godine izaslanstvo OO HDZ BiH Vitez zajedno sa udrugama proisteklim iz Domovinskog rata položilo je cvijeće i svijeće na spomen obilježju u Donjoj Večeriskoj za...

Read more

Održana edukacija Javni nastupi u organi…

Održana edukacija Javni nastupi u organizaciji Mladeži HDZ BiH Vitez

Nakon zaprimljenih prijava za edukaciju „Javni nastupi“ u organizaciji Mladeži HDZ BiH Vitez održan je i prvi modul edukacije.

Read more

Članovi Mladeži HDZ BiH Vitez darivali r…

Članovi Mladeži HDZ BiH Vitez darivali ruže povodom 8. ožujka

Članovi općinske organizacije Mladeži HDZ BiH Vitez i ove, kao i prethodnih godina povodom Međunarodnog dana žena koji se obilježava 8. ožujka darivali su sugrađanke ružama.

Read more