Obilježena obljetnica smrti Josipa Plavčića

Prije 24 godine, u završnim borbama oslobađanja naselja Buhine Kuće u općini Vitez, teško je ranjen zapovjednik III satnije, I bojne Viteške brigade HVO-a, Josip Plavčić Đokac. Dan poslije, 15. veljače je preminuo  u Franjevačkoj bolnici u Novoj Biloj.

 

Tim povodom u župnoj crkvi sv. Juraja u Vitezu u četvrtak, 15. veljače 2018. godine služena je sveta misa zadušnica, a nakon svete mise uz spomen poprsje pokojnog Plavčića, postavljeno ispred Hrvatskog doma u središtu Viteza, položeni su vijenci i upaljene svijeće. To su, između ostalih, učinili i predstavnici političke i zakonodavne vlasti iz Viteza, na čelu s predsjednikom OO HDZ BiH Vitez i zastupnilkom u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Borisom Marjanovićem, županijskim zastupnikom Marijom Bošnjak- MAtićem i načelnikom općine Vitez Tomislavom Bošnjak– Matićem.

Share

Šarić i Magerl na ljetnjoj školi Politič…

Šarić i Magerl na ljetnjoj školi Političke akademije HDZ-a BiH

U prekrasnom ambijentu hotela Sveti Križ na Čivou, od 01. do 03. lipnja održana je  ljetna škola za polaznike VII. generacije Političke akademije HDZ-a BiH.  Osim redovitih predavanja tijekom cijele...

Read more

U Vitezu svečano obilježeno 28. godina o…

U Vitezu svečano obilježeno 28. godina od utemeljenja HDZ BiH

U ozračju blagdana svetoga Juraja, zaštitnika viteške župe 23. travnja 2018. godine proslavljena je i 28. obljetnica utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine u Vitezu.

Read more

Sjećanje na poginule iz Donje Večeriske

Sjećanje na poginule iz Donje Večeriske

U ponedjeljak, 19. ožujka 2018. godine izaslanstvo OO HDZ BiH Vitez zajedno sa udrugama proisteklim iz Domovinskog rata položilo je cvijeće i svijeće na spomen obilježju u Donjoj Večeriskoj za...

Read more