Boris Marjanović: Sa svojim narodom želim učiniti Vitez ugodnijim mjestom za život

Općinski odbor HDZ BiH Vitez u četvrtak, 8.10.2020. godine održao je proširenu sjednicu u kongresnoj dvorani Etno sela Čardaci gdje su predstavljeni svi kandidati s ovjerene liste kandidata za Općinsko vijeće kao i kandidat za načelnika Općine Vitez, Boris Marjanović.

Također, bilo je riječi o smjernicama rada u vremenu koje slijedi tijekom kojega je cilj, poštujući higijensko- epidemiološke mjere, doći u svaki dom u Vitezu i birače upoznati s kandidatima HDZ-a BiH i koalicijskih partnera te programom i planovima s kojima HDZ BiH izlazi na Lokalne izbore koji su raspisani za 15.11. ove godine.

Kandidat za načelnika HDZ-a BiH, kojeg podržavaju sve hrvatske stranke članice HNS-a BiH, dakle HDZ 1990, HKDU i HSS SR je Boris Marjanović koji se odlučio povući s mjesta federalnog zastupnika i staviti se na raspolaganje lokalnoj zajednici i svome narodu u izazovnim vremenima.

„Kao dugogodišnji društveno- politički djelatnik na prostoru općine Vitez i Središnje Bosne mogu reći kako sam svakodnevno sa svojim narodom, pratim i podržavam rad naših udruga, ustanova, poduzeća i ostalih društava jer ljudi čine zajednicu, a samo snažna i homogena zajednica može odgovoriti izazovima koji su pred nama. Ja mogu obećati kako ću pošteno i predano, svakodnevno raditi, sa svojim narodom kako bi Vitez bio ugodnije mjesto za život u svakome pogledu“ tijekom sjednice je kazao Boris Marjanović.

Listu kandidata za Općinsko vijeće predstavio je poznati sportaš Ranko Križanović koji druge izbore uzastopno predvodi listu HDZ-a BiH na kojoj se nalaze i predstavnici koalicijskih partnera iz HKDU-a i HSS-a Stjepana Radića. Kako je kazao nositelj liste ona je sastavljena od predstavnika svih mjesnih zajednica koji su upravo kao prijedlog stigli iz zajednica u kojima žive i rade. Tako se na listi nalaze predstavnici Mladeži, Zajednice žena, Kluba utemeljitelja i branitelja, kao i osobe koje su dokazane u svojim poslovima i karijerama.

Lista HDZ-a BiH izgleda ovako:

 1. Ranko Križanović/ Centar, ekonomista
 2. Nevenka Maros/ Divjak, radiolog
 3. Oliver Grebenar/ Centar, ekonomista
 4. Ivica Drmić/ D. Večeriska, umirovljenik
 5. Darija Cuturić/ Centar, profesorica hrvatskog i engleskog jezika
 6. Nikola Šarić/ Gačice, magistar političkih znanosti
 7. Karlo Grabovac/ Rijeka, umirovljenik
 8. Gordana Grebenar/ Mošunj, pravnica
 9. Marina Kolak/ Krčevine, učiteljica
 10. Vladimir Grabovac/ HSS SR
 11. Adrijana Peša/ Centar, profesorica hrvatskog i engleskog jezika
 12. Anto Frljić/ HKDU
 13. Ana-Marija Omazić/ Nadioci, socijalna radnica
 14. Borislav Ramljak/ G. Večeriska, umirovljenik
 15. Mirko Đotlo/ Zabilje, umirovljenik
 16. Vanja Papić/ Kruščica, pravnica
 17. Milko Žuljević/ Dubravica, policijska akademija
 18. Sanja Topalovic/ Jardol, ekonomistica
 19. Bojan Lovrenović/ Bila, elektrotehničar
 20. Danijel Vrebac/ Šantići, inženjer logistike
 21. Anja Stipinović/ Centar, politolog
 22. Nikola Bajo/ Stari Vitez, vatrogasac
 23. Maja Biletic/ Kruščica, politolog
 24. Marijo Marijolović/ Grgino Polje, ekonomist
 25. Siniša Mirkovic/ Centar, računovođa
 26. Ana Kurevija/ Mošunj, ekonomistica
 27. Stipo Lujić/ Rijeka, umirovljenik
 28. Marina Vuleta/ Gačice, učiteljica
 29. Srećko Petrović/ Mošunj, ekonomist
 30. Stjepan Alilović/ Centar, pravnik

Također, tijekom sastanka evaluiran je i rad aktualnog saziva općinske uprave kroz naglasak na urađene projekte, a posebno projekt izgradnje mosta iza Općine Vitez s pristupnim cestama kojega je HDZ BiH generirao ocijenivši to generacijskim projektom koji će dati novu dimenziju razvoju Viteza. Razmatrajući ostale potrebe istaknuto je kako je kroz program potrebno obuhvatiti sve dijelove Viteza s ciljem jednakog razvoja općine i implementiranja projekata koje žitelji Viteza smatraju prioritetnim.