Dr. Čović u Vitezu: Puna potpora i uvjerenje u pobjedu HDZ-a BiH i Borisa Marjanovića

Predsjednik HDZ BiH i HNS dr. Dragan Čović i dopredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavara posjetili su danas općinu Vitez gdje su se sastali s Općinskim odborom HDZ BiH Vitez.

Na početku sastanka o aktualnom političkom stanju u Vitezu te pripremama za Lokalne izbore govorio je predsjednik HDZ BiH Vitez, ujedno kandidat za načelnika općine Vitez Boris Marjanović. Marjanović je istaknuo dobru organiziranost općinske organizacije koja spremno dočekuje lokalne izbore. Marjanović je predstavio i programske ciljeve za naredno mandatno razdoblje za čiju provedbu, kako je kazao, očekuje potporu viših razina vlasti na čelu s predsjednikom Čovićem.

Realizirane projekte u proteklom mandatu predstavio je aktualni načelnik Tomislav Bošnjak-Matić, dok je o epidemiološkoj slici Središnje Bosne predsjednika Čovića upoznao županijski ministar zdravstva i socijalne politike Anto Matić.

Govoreći tijekom sastanka dr. Čović je uz osvrt na aktualnu političku sliku Bosne i Hercegovine i aktivnosti koje provode hrvatski dužnosnici na svim razinama, ocijenio kako HDZ BiH apsolutno spreman u svim sredinama očekuje Lokalne izbore 15.11. s neupitnim očekivanjem kako će Boris Marjanović biti novi čelni čovjek općine Vitez.

Dr. Čović je obećao punu potporu svim projektima koje lokalna zajednica smatra prioritetnima, a tijekom sastanka naglašene su dosadašnje aktivnosti koje je OO HDZ BiH Vitez proveo uz svesrdnu potporu dr. Čovića i dužnosnika HDZ-a BiH.

Posljednja značajna aktivnost je prodaja trafostanica koje će iz vlasništva Općine Vitez preći u vlasništvo EP HZ HB čime će, po okončanju posla, općinski proračun biti uvećan za 580 000 KM.

Po okončanju sastanka dr. Čović je u pratnji stranačkih kolegica i kolega posjetio gradilište u Vitez gdje se gradi novi most koji će povezati urbani dio gradi i Poslovnu zonu, a riječ je o investiciji većoj od 2 milijuna konvertibilnih maraka.